"Flexibilitet för överlevnad"

Teri Lee driver Svegro och är nöjd medlem i SLA
Foto: Ingela Bendrot

- Det var ett stort genombrott för oss när SLA lyckades få igenom årsarbetstid i kollektivavtalen med Kommunal, säger Teri Lee Eriksson, VD för Svegro.

I Svegros jättelika växthus på Färingsö utanför Stockholm arbetar cirka 50 personer i produktionen och totalt har företaget 110 anställda.

- Arbetet kräver minutiös såddplanering och noggrann koll på både trender och historik. Vi måste kunna schemalägga personalen efter hur vår produktion ser ut. Inför storhelgerna är det ett större tryck och då är det viktigt att vi kan sätta in fler arbetstimmar, förklarar Teri Lee.

Årsarbetstid viktig

- Därför var det ett stort genombrott för oss när SLA lyckades få igenom årsarbetstid i avtalen med Kommunal. Det var en klar fördel med medlemskapet. Flexibiliteten är en överlevnadsfråga för branschen och den har verkligen högsta prioritet.

Smidig schemaläggning

SLA har tagit fram ett datoriserat verktyg för arbetstidsförläggning.

- Tack vare verktyget kan man enkelt och smidigt lägga produktionsanpassade scheman. Jag är övertygad om att det kommer att underlätta för Svegro, men också för andra företag i branschen, säger Teri Lee.