”Bra att kunna rådfråga"

Erik Jonsson vann Årets Unga skogsmaskinföretagare

- Som småföretagare har jag stor hjälp av SLA, till exempel inom juridik, säger Erik Jonsson , VD för WJ Skogstjänst.

Erik Jonsson driver sedan tio år driver WJ Skogstjänst med tre anställda utanför Bredbyn i Ångermanland. Företaget utför gallring, men även viss slutavverkning. Erik är känd i branschen som en duktig företagare, och blev 2014 utsedd till Årets Unga Skogsmaskinföretagare.

- Jag tycker att man ska ta hjälp i frågor man själv inte överblickar, säger han, apropå fördelarna med medlemskapet i SLA.

"Lagen inte enkel"

På företaget arbetar man i överlappsskifte på två maskiner, en skotare och en skördare.

- Jag använder rådgivningen, som ger värdefull information i anställnings- och medarbetarfrågor. Att veta att det finns stöd bara ett telefonsamtal bort gör det så enkelt. I min bransch handlar det ofta om arbetsmiljöfrågor. Som en liten företagare är det även svårt att själv sätta nivån, lagstiftningen är inte helt enkel.

Möter andra företag

- Jag uppskattar också samarbetet mellan lokala SLA-medlemmar och de träffar vi har. Vi jobbar kanske bara ett par tre mil ifrån varandra, men alla är vi upptagna av vårt och vi ses bara ordentligt på SLA-mötena två, tre gånger om året. Först då har vi tid att prata och lyfta olika frågor.